DARRERA JORNADA DE LA LLIGA NACIONAL DE GLOSA 2009 DINS EL MARC DE TRANSGLOSADORS


Viles Ocupades del Pla de Barcelona guanyadors de la Lliga Nacional de Glosa 2009
Dissabte 28 de novembre a la nit, i dins la Trobada anual de Transglosadors al Centre Cultural la Farinera del Clot Casal d’Associacions Juvenils de Barcelona, organitzada per Cor de Carxofa, es va celebrar la darrera jornada de la 2ª edició de la Lliga Nacional de Glosa d’enguany.
Cor de Carxofa, associació de foment del Glosat, és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la recuperació, la promoció i difusió del glosat en català.
Una de les activitats sorgida de Cor de Carxofa és la Lliga Nacional de Glosa, que comprès una sèrie de trobades de cant improvisat on diferents equips entren en una batalla dialèctica on es busca l’originalitat i improvisació extrema a partir de les proves que posa la persona encarregada, a ritme de garrotín, perdiueta, nyacres, corranda, jotes, glosa menorquina, ... A cada jornada, i segons la participació i la classificació, s’obté una puntuació que es va acumulant fins a la darrera jornada.
En aquesta segona edició hi han participat 10 equips de diferents comarques de Catalunya: “Vaig embriagat” (Esplugues de Llobregat), “Alt Empordà” i “Baix Empordà”, “Viles Ocupades del Pla de Barcelona”, "Serra de Galliners" (Sant Quirze del Vallès), “Alta Segarra”, "Vallès Accidental" (Sabadell), "Licor de Ganxet" (Granollers), “Garrotxa” i “Altíssim Penedès”.
S’han organitzat 5 jornades de lliga, a Terrassa, al Marquet de les Roques (Sant Llorenç Savall), a Calaf, a Argelaguer i aquesta darrera a Transglosadors 2009.
“Licor de Ganxet” va començar liderant la lliga aquest 2009, però al final ha estat renyit i s’han hagut de conformar amb un segon lloc. “Viles Ocupades del Pla de Barcelona” han estat els guanyadors d’aquesta edició, destronant “Vallès Accidental” que va guanyar a l’edició passada.
30 de novembre de 2009
(Font: Cor de Carxofa)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat