19 desembre - Glosada Nadalenca - Torroella de Mongrí

El dijous 19 de desembre, a les 19h, es realitzarà al Museu de la Mediterrània una Glosada Nadalenca al voltant del pessebre que tenim al museu.

Alguns alumnes de l’INS Montgrí que han treballat la cançó improvisada ens mostraran les habilitats adquirides en aquesta disciplina. La vetllada comptarà amb la presència de Mireia Mena una reputada glosadora de l’Empordà que ens delectarà amb aquesta espectacular activitat de música d'arrel.

Els glosadors versaran els seus cants al voltant del pessebre que hi ha al museu i de les festes nadalenques que podrem gaudir tots i totes els propers dies. Una activitat oberta a tota la família, per grans i petits.

La creixent popularització de la cançó improvisada en els darrers anys ha facilitat que cada vegada siguin més les persones que descobreixen la força lúdica, comunicativa i social d'aquest art, i cada vegada siguin més les persones que s'animen a practicar-lo. Així mateix la seva progressiva introducció al món educatiu posa en valor el seu alt potencial pedagògic, la glosa és un gran recurs pedagògic i lúdic.

http://www.museudelamediterrania.cat/museu-de-la-mediterrania/1-noticies-museu/488-glosada-nadalenca.html




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat