Vuitenes 12h de Cançó Improvisada a l’Ebre

Ignasi Blanch
http://www.ignasiblanch.cat/

Després d’haver-se celebrat a Palma, Ferreries, Berga, València, Manacor i Sabadell, les 12h de Cançó improvisada arriben al Delta de l’Ebre el 18 d’abril de 2015 amb una seu compartida entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. Són dos poblacions ubicades al cor del Delta de gran tradició en el gènere de la jota improvisada i és la terra d’alguns dels més reconeguts mestres cantadors.

Com a introducció a la jornada, el divendres 17 d’abril a les 21 hores es farà una Trobada de Cantadors de Ronda de l’Ebre a la plaça Mn Gabriel Zapater de Deltebre, on els vinguts per a l’ocasió i la gent del territori podran gaudir dels cants autòctons i copsar l’estat de salut de la improvisació ebrenca.

El dissabte 18, la jornada s’inaugurarà a les 12h a la plaça 20 de maig de Deltebre (Plaça de l’Ajuntament) amb una mostra de les diferents modalitats de cançó improvisada d’arreu dels Països Catalans que comptarà amb la presència dels millors glosadors i cantadors de parla catalana, arribats de Mallorca, Menorca, Catalunya Central, País Valencià i de les Terres de l’Ebre.

A les 14h està previst que comenci el dinar popular al Centre Cívic de Deltebre (Carrer Girona S/N) amb una sobretaula glosada on es començaran a escalfar les veus per a la cercavila.

A les 16 h començarà una ruta des del Passador (pont sobre l’Ebre que uneix les dos poblacions) i recorrerà diversos bars de Sant Jaume d’Enveja( Bar Racó del Riu, Bar Lo pescador,Bar Llambric,Cafè de Marta i Bar Argo), acabant amb un sopar al Casal de Sant Jaume d’Enveja( Avinguda Calatunya , 61).

Finalment s’acabarà al Bar Vora Riu, on s’ afinaran els últims versos amb vistes nocturnes a l’Ebre per posar punt i final a la jornada.


PROGRAMA


17 D’ABRIL DE 2015
21.00 Mostra de cantadors de ronda de les Terres de l’Ebre.(Plaça Mn.Gabriel Zapater,Deltebre)


18 D’ABRIL DE 2015
12:00 MOSTRA OFICIAL DE CANÇÓ IMPROVISADA (Plaça 20 de maig, Ajuntament de Deltebre)
14:00. DINAR AMB SOBRETAULA CANTADA (Centre cívic,Carrer Girona S/N, Deltebre)
16:00. CANTEM AL RIU. INICI DEL CANTABARS .(Lo passador)
16:30. MOSTRA DE GLOSA MALLORQUINA (Bar Racó del Riu)
17:30 MOSTRA DE CANT DEL PAÍS VALENCIÀ.( Bar Lo pescador)
18:30. MOSTRA DE CANT DE LES TERRES DE L’ EBRE (Bar Llambrich)
19:30. MOSTRA DE GLOSES MENORQUINES (Cafè de Marta)
20:30. MOSTRA DE GLOSES DEL PRINCIPAT ( Bar Argo)
21:30. SOPAR AMB SOBRETAULA CANTADA (Bar Casal de Sant Jaume d’Enveja, Avinguda Catalunya , 61)
23.30 FINAL DE VETLLADA  (Vora Riu)


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat