Escola d'Estiu de Glosa

La tercera edició de l’Escola d’Estiu de Glosa s’emmarca en un 2014 carregat de mostres públiques de l’interès que la societat i la cultura demostren, cada cop més, per la cançó improvisada. Si en la primera edició, l’any 2012, dèiem que la creixent popularització de la cançó improvisada en els darrers anys facilitava que cada vegada fossin més les persones que descobrien la força lúdica, comunicativa i social d'aquest art, i cada vegada més les persones que s'animaven a practicar-lo, ara hem d’afegir que aquest descobriment ha començat a ser més present als grans mitjans de comunicació, com ha passat amb les 12 hores cançó improvisada a Sabadell (podeu veure’n una mostra a La Sonora) o el cas de la publicació del llibre “Pensar en Vers” de Josep Vicent Frechina.

Així mateix, la seva progressiva introducció al món educatiu, que posa en valor el seu alt potencial pedagògic, s’ha dimensionat i ha estat també més present als mitjans de comunicació. TV3 n’ha fet ressò a través de les seves informacions comarcals de Tarragona (Trobada d’instituts a Reus) o Girona (final de la lliga de l’escola Puig D’Arques). També podem destacar el premi que l’Agrupació Escolar Catalana ha concedit a l’optativa de 3r d’ESO Improvisem i Rimem de l’escola Els Arcs de Barcelona com a bona pràctica 2014, i la presència de “La glosa, un recurs pedagògic i lúdic” al IV Simposi Internacional d’Ensenyament del Català.

L’escola ofereix diversos itineraris que els alumnes poden escollir segons els seus interessos. Es poden decantar per combinar l’aprenentatge de la cançó improvisada amb l’itinerari d’acompanyament musical, amb el de creació poètica, o bé aprofundir en la part més pedagògica. Després d’haver dut a terme dues edicions de l’escola d’estiu de glosa, cada cop hi ha més escoles i instituts que l’han introduïda en el seu currículum. Els docents estan cada cop més d’acord en què cal aprofitar aquesta eina pedagògica, que veuen que el seu valor és molt gran no tan sols en motivació sinó també en l’aportació de continguts i de competències bàsiques en general. 

L’Escola compta amb el reconeixement i el suport del Departament d'Ensenyament i s'oferta en el Pla de Formació Permanent del Departament d'Ensenyament; i també Campus de Cultura Popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat