Gemma Balagué és la nova reina de les nyacresArticle extret del Punt Avui http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/878352-gemma-balague-es-la-nova-reina-de-les-nyacres.html

CULTURA

Gemma Balagué és la nova reina de les nyacres

 Un miler de persones van assistir a la 13a Trobada de Cantadors a Espolla


Imatge: Xevi Vilaregut


Espolla va celebrar dissabte la 13a Trobada de Cantadors, en què 32 participants es van disputar la corona del rei o reina de les nyacres. Va guanyar Gemma Balagué, Fardaxa, que es va enfrontar en la final amb Mateu Matas, Xurí, guanyador de la Trobada el 2013. Balagué agafa el relleu de Maribel Servera, que va aconseguir la corona de reina l'any passat. El concurs el van presenciar unes mil persones.
L'organització considera que la Trobada s'ha consolidat “com el principal esdeveniment a Catalunya dedicat a la glosa, o cançó improvisada. I no només per la presència de públic; sinó per la quantitat de cantadors i el nivell demostrat en la tècnica de la improvisació de textos versats sobre una melodia coneguda”. I hi afegeix: “La disciplina, sòlidament assentada al País Basc, o dins dels Països Catalans a les Illes Balears, està guanyant terreny al principat.” També s'ha celebrat per quarta vegada l'Escola d'Estiu de Glosa, que ha aprofundit en el coneixement del garrotín.

Més Imatges: http://xevivilaregut.com/galleries/espectacles/glosa/espolla2015/
https://www.flickr.com/photos/fotosroserortiz/sets/72157656133464672/

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat