Divendres 30 gener - Mapasonor, Des de Mallorca a l'Alguer i Ballugall

Divendres 30 de gener a les 22 h

Preu: 10€ / 8€ / 5€
Mapasonor presenta el DVD Terra Guanyada
Aquest documental de Mapasonor està dedicat al cant improvisat de l’Ebre que reflexiona sobre la transmissió, recuperació i actualitat d’aquesta tradició popular. Els protagonistes són l’Oncle Monllau, la Sílvia Lluís “Sílvia Ampolla” i la colla d’El Llar. Es tracta del sisè treball d’Oïdes Mediterrànies,un projecte que des de fa 8 anys dóna a conèixer també als alumnes de secundària la diversitat musical de la conca de la Mediterrània. Podeu visionar tot el documental a www.mapasonor.com


Concert: Des de Mallorca a l’Alguer
Des del cant de n’Antònia Serra Soler “Mussola” al de n’Àngel Moresca “Lo Barber”. De les tonades creades per una pagesa a Sa Pobla al repertori d’un barber alguerès. Del camp a la barberia. Lligat per la glosa d’en Xurí i na Servereta, i amb col·laboracions justes i mesurades,com la de na Caterina Canyelles, poblera barcelonina alumna de na Mussola a l’Escola de la Ximbomba, i la d’en Manel Martorell, guitarrista ben acompanyant. I tot plegat conduït pel mestre de cerimònies Carles Belda. Un viatge amb veus de dos centres de la Terra.



Els mots que canta la gent:
vives paraules que entenc,
que tots parlam es mateix.

Albert Garcia



Ball de bot amb Ballugall
Ballugall es crea amb l’objectiu principal de reviure el projecte Racó de Tramuntana (Associació Pollencina de Ball) que es presentarà poc temps després de l’estrena del grup. Composen els seus propis temes com Jota de Tardor i amplien el repertori amb l’objectiu que totes les peces es puguin ballar i que els balladors les puguin gaudir. Ballugall no només fa temes de ball de pagès. La seva intenció és tenir un repertori de músiques tradicionals del món i de la nostra cultura popular i així contribuir a la seva difusió, perdurabilitat i innovació.



Segueix-los a 




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat