21 gener - Corrandes amb D.O. - Corrandes són corrandes - Navàs


La Biblioteca Josep Mas i Carreras, amb la col·laboració de l‘Ajuntament de Navàs, s’ha sumat a aquest projecte i oferirà el dimecres, 21 de gener, l’espectacle Corrandes amb DO: in vino veritas de la companyia Corrandes són Corrandes, és un espectacle de cançó de text improvisat creat per tal que la cultura del vi en sigui la protagonista. Els cantadors improvisaran al moment en base un seguit de proves en que el públic participarà. El procés d'elaboració del vi, en clau humorística, serà el fil conductor d'aquest espectacle. Músiques tradicionals per cantar la poesia del moment.

L’acte anirà acompanyat d’un tast de vins de Navàs.

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya fa una aposta clara per reduir la distància entre els bons llibres i el bon vi a través del projecte “Biblioteques amb DO”; la iniciativa combina la degustació d’ambdós plaers per dinamitzar l’espai bibliotecari.

Al llarg de l’any, el maridatge entre lletres i vins convocarà 48 biblioteques que s’aniran rellevant, mes a mes. Cada una de les dotze DO assumeix el protagonisme un dels dotze mesos de l’any, i les biblioteques de cada DO s’han agrupat i es convertiran al llarg d’aquest mes en un aparador per promocionar-la i per promoure l’interès per la lectura.


Corrandes:
La cançó és de tonada alegre, de caràcter popular i curta, molt sovint improvisada i generalment en la Mètrica Catalana composta per quatre versos heptasíl·labs, amb la rima creuada (abba, abab, o bé abcb). Algunes però són de cinc o més versos i també n'hi ha amb vers pentasíl·lab. Rep diverses denominacions: cançonetes, gloses, follies, etc. Cada vegada que es repeteix el cant d'una corranda de dansa es pot afegir un vers, que rep el nom de retorn (cal no confondre'l amb la tornada). Font: vikipedia (http://ca.wikipedia.org/wiki/Corranda)





0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat