Desembre, el mes de la cançó improvisada a Barcelona

Altres Activitats del desembre, mes de la cançó improvisada.

04/12/2014 Dijous a les 20h a l’Euskal Etxea. Projecció de Bertsolari. Projecció del documental d’Asier Altuna.
El bertsolari és l’improvisador de versos cantats en basc. Aquesta tradició oral ha sabut evolucionar i adaptar-se als temps connectant amb les generacions més joves, que reuneix deu mil persones a la final de l’últim campionat. Un art estètic auster que sorprèn en aquesta època, que vivim acostumats a l'espectacle i els efectes especials.
Gratuït

10/12/14 Dimecres a les 19h a l’Espai Mallorca, visionat de Bon cop de falç, la història d’un himne. La història d’Els Segadors, que en base a un estudi publicat de Jaume Ayats, Clack, l'Avenç i Enderrock en feren el documental. Tertúlia posterior sobre la vessant musicològica de l'himne dels segadors, l'evolució de cançó popular a himne oficial de Catalunya. Amb Eloi Aymerich, Jaume Ayats i Meritxell Gené.
Gratuït

12/12/14 Divendres a les 19h a l’Espai Mallorca, inauguració de l’exposició Glosadors d’Oriol Clavera. Un recorregut per les persones claus en el manteniment de glosa als Països Catalans. A continuació, Glosa, que hi ha fam! Sopar i gloses.
Gratuït

13/12/14 Dissabte a les 12h a l’Euskal Etxea. Bertso poteo amb Arkaitz Estiballes i Miren Artetxe. Un bertso poteo és un recorregut per diferents bars on, a més de socialitzar-se i demanar cadascú la seva consumició, també s’hi canten bertsos.
Gratuït

17/12/14 Dimecres a les 19h a l’Espai Mallorca, visionat del documental D’Es Castell a Sa Pobla, un viatge musical a Mallorca i a Menorca amb Toni Torrens i Miquel Ametller. Tertúlia sobre la glosa i la cançó tradicional de transmissió oral.
Gratuït

19/12/14 Divendres a les 19’30 a l’Espai Mallorca, presentació del llibre Pensar en vers de J.V. Frechina
Gratuït

20/12/14 Dissabte a les 21h a l’Espai Mallorca, Corrandes són corrandes presenta el seu espectacle Cançó Fugaç, a partir de tonades tradicionals de la Catalunya Vella que, si bé actualment no formen part de la pràctica habitual de la cançó de text improvisat, sí que han estat subjectes a la seva modificació al llarg de la història. 
Preu: 5€

Data per concretar. A l’Espai Mallorca, presentació literària: Joana Cartera, una glosadora de picat de Joan Pons. I de la col·lecció Documenta de glosadors i cantadors. Amb Felip Munar.Gratuït.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat