22 novembre - La Nit de la Cançó Improvisada - Escola Valenciana - Albal


La Nit d'Escola Valenciana se celebrarà a Albal el 22 de novembre


La XII Nit d’Escola Valenciana se celebrarà a Albal, l’Horta Sud, el dissabte 22 de novembre. Amb el títol “La Nit de la cançó improvisada”, l’acte comptarà amb estils d’improvisació del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya, així com d’un dels fenòmens més populars d’aquest tipus de cant, el bertsolarisme basc.
La Nit d'Escola Valenciana és l'acte on s'anuncien oficialment la imatge i el lema de les pròximes Trobades d'Escoles en Valencià. És també el moment del lliurament dels guardons de l'entitat a persones i col•lectius que treballen per la nostra llengua. Fem públics els premiats el dia que la Xarxa Vives acompleix 20 anys.
Els guardons de la XII Nit
Cada any Escola Valenciana lliura els guardons "Intentant la llibertat", dissenyats per l'escultor Andreu Alfaro. Són tres reconeixements els que es fan en cada Nit:
• El Guardó a la Trajectòria Individual, dirigit a persones que treballen per la nostra llengua en l'àmbit educatiu i que enguany l'entitat lliurarà a Carme Miquel, una de les dones pioneres d'Escola Valenciana.

• El Guardó a l'Ús Social del Valencià, que reconeix l'ús del valencià per part de col•lectius i persones i que en aquesta edició recau en l'enorme tasca de recuperació de la nostra tradició popular cantada de Pep Gimeno "Botifarra".
• El Guardó Extraordinari, que s'atorga a institucions o personalitats valencianes amb un estret vincle amb la nostra cultura és lliurarà a la Xarxa Vives d'universitats pels seus 20 anys de trajectòria.

Premi Internacional Linguapax 2014
El 21 de febrer d'enguany, la prestigiosa organització Linguapax Internacional, creada per la Unesco i dedicada a la valoració i protecció de la diversitat lingüística mundial, va anunciar que volia reconéixer Escola Valenciana per l'especial promoció de l'educació multilingüe al País Valencià i pel treball que el moviment cívic està exercint en el camp de la defensa de la nostra llengua amb accions i activitats en diversos àmbits d'ús. El lliurament del Premi Internacional Linguapax 2014 es farà efectiu en La XII Nit d'Escola Valenciana i l'encarregat de lliurar-lo serà Fernand de Varennes, un experts de rellevància internacional en el camp dels drets lingüístics

L'espectacle: "la Nit de la cançó improvisada"
"Una de les formes de transmissió de la cultura i la tradició dels pobles és el cant. I dins del cant, la cançó improvisada. Ens atrau molt la possibilitat de comptar amb persones que canten l'actualitat. Fan temes a l'instant a partir de l'actualitat dels nostres pobles, d'allò que passa, d'allò que ens preocupa, d'allò que ens dignifica, d'allò que denunciem, de les nostres vides quotidianes i de les nostres visions col•lectives del món", ha declarat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno.
En aquest context, La Nit comptarà amb el versador Josemi Sánchez, els cantadors Josep Aparicio "Apa" i Trini Carballo; amb el glosador Mateu Matas Xurí, de Mallorca; amb Laia Pedrol, glosadora i presidenta de l'associació Cor de Carxofa, així com Maialen Lujanbio, bertsolari i la primera dona que va guanyar el Campionat de bertsolaris d'Heuskal Herria, que en cada edició reuneix vora 14.000 persones. Tots estaran acompanyats per l'acordionista Carles Belda. Amàlia Garrigós i Pau Vendrell, dos dels periodistes responsables del programa radiofònic El Mural d'Escola Valenciana, seran els encarregats de conduir l'acte.

Per adquirir l'entrada a l'acte i el sopar de la XII Nit cliqueu ACÍ 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat