Maribel Servera, nova Reina de les Nyacres 2014

Maribel Servera, nova Reina de les Nyacres
La Trobada de Cantadors 2014 corona la mallorquina Maribel Servera, en una final brillant

Dissabte a la nit, al voltant de les dues de la matinada, acabava al poble d’Espolla la Trobada de Cantadors. Després de dues rondes prèvies i d’una renyida final a quatre, fou la mallorquina Maribel Servera qui guanyà una corona que ja han portat alguns dels millors glosadors i glosadores del nostre país. 

Com a culminació dels diferents actes que han tingut lloc durant la darrera setmana al poble d’Espolla, i especialment de la 3a Escola d’Estiu de Glosa, el concurs d’ahir va donar l’oportunitat als alumnes d’aquesta escola, i també a altres cantadors, de mesurar les seves qualitats amb les d’alguns dels coronats en edicions anteriors. 

L’acte s’inicià abans de sopar amb unes renyides eliminatòries prèvies, on ja es mostrà un nivell més alt que en altres edicions. Hi prengueren part 16 cantadors, dels quals se’n seleccionaren 5, que haurien de competir, a les fases de la nit, amb Ferriol Macip, Farri, actual Rei de les Nyacres; i Mireia Mena i Mateu Matas, Xurí, coronats en anteriors edicions. En el concurs a vuit, amb la pista de l’escola plena d’un públic receptiu i vehement, destacà la presència de dos dels alumnes de l’ Escola d’Estiud’enguany, Anna Castellà i Quim Carandell.

Ja a la fase final, competiren els tres antics reis amb Maribel Servera, que participava al concurs per primera vegada. L’excel·lent nivell que aconseguiren algunes de les improvisacions proporcionà moments de gran intensitat, especialment amb les proves on el concursant podia escollir la melodia que preferís.

Des de les seves primeres intervencions, la mallorquina Maribel Servera anà descobrint un domini de l’escena i una habilitat en l’ús dels recursos lingüístics, fins al punt de fer alçar el públic de les seves cadires, i d’endur-se ben justament tan cobejada corona.

El nivell aconseguit any rere any per aquest concurs, i el creixent interès que hi ha a Catalunya per la glosa, o cançó improvisada, fa que la Trobada de Cantadors sigui, a més d’un espectacle de cultura popular de primer ordre, un projecte amb molt de futur.


més fotografies aquí

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat