LA CANÇÓ IMPROVISADA OMPLE DE GOM A GOM LA PATRONAL

LA CANÇÓ IMPROVISADA OMPLE DE GOM A GOM LA PATRONAL

LA 3ª MOSTRA NACIONAL DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS, UN ÈXIT


El passat dissabte 17 de maig, el poble de Sant Quirze va gaudir de la 3ª Mostra Nacional de Cançó Improvisada. La trobada va ser un èxit, tant pel nombre de públic assistent com per la impecable organització de l’acte. El poble i els nombrosos visitants vinguts d’arreu per a l’ocasió van riure i relaxar-se escoltant uns quants dels millors glosadors de Catalunya: Francesc Ribera (Titot), Mireia Mena, Ferriol Macip, Laia Pedrol, Ramon de Cervera i Sílvia Ampolla; acompanyats dels músics Pau Vinyoles, Marc Torrent i Iu Boixader. La mostra d’improvisació, presentada pel glosador local Martí Ruiz, va marcar un bon ritme en les proves proposades als cantants, que les van saber resoldre amb rapidesa i gràcia, arrencant els riures i aplaudiments del públic tothora.

L’acte va començar a les vuit del vespre amb una Mostra Juvenil de Glosa, en la qual alumnes de 3r i 1r d’ESO dels centres Institut Sant Quirze i Escola Sant Nicolau de Sabadell van deixar a tothom amb la boca oberta, gràcies a la seguretat, senzillesa i alegria amb què els nois i noies resolien els reptes que se’ls anaven proposant. Els conductors de l’acte, Roc Casagran i Salut Pastor, professors dels joves, els van demanar que es presentessin, que consolessin els jugadors del Barça, que parlessin sobre el nombre 3, que expliquessin perquè “Ara la moda és glosar” i també que improvisessin sobre els objectes que el públic va deixar en aquell moment.

Gràcies a la posada en escena i l'atrezzo que els organitzadors de l'acte, Glosadores de la Serra, van preparar, les proves que van passar els adults van causar gran expectació. De primer, els van fer començar “escalfant” quartetes en un gimnàs, amb bicicleta estàtica inclosa. En una altra prova, una finestra de cartró va emmarcar l’escena, des de la qual en Ferriol Macip –amb perruca rossa- va haver de fer de donzella que era reclamada pel seu amant trobador, Titot. La prova que va aconseguir una de les anècdotes més repetides al llarg de la vetllada va ser la protagonitzada per Laia Pedrol i Ramon de Cervera, representant dues veïnes assegudes a la vorera xafardejant sobre la filla de la veïna. Van tenir tanta gràcia que van ser capaços de parlar molta estona sense aclarir en cap moment que era allò “tan fort que havia fet la filla de la veïna”. La prova de lluïment va fer asseure els glosadors en un balancí, mentre explicaven un record personal “amb pell de gallina”, cadascun amb la melodia que escollien per enfilar una quarteta darrere l’altra. L’última prova, una de les proves més celebrades pel públic, va ser la que va incloure la seva participació, ja que qui va voler va omplir un paper demanant un tema per ser glosat. Tothom va riure força quan algú va demanar que s’expliqués què havia passat a la filla de la veïna i en Ferriol Macip va dir que “l’assumpte està que trina/ tant pel dret ai com pel tort/ el que ha fet la filla de la veïna /el que ha fet, ai, és molt fort!”. Així que, si volem saber què va fer, ens van prometre que a la 4a Mostra desvetllarien el secret... però que, atenció, se’ns posaria la pell de gallina!

El final de la jornada va concloure amb un sopar ofert per la Cooperativa de Consum Galliners, en el qual es va cantar tothora recordant anècdotes i creant-ne de noves.

Les Glosadores de la Serra, organitzadores de tota la vetllada, es van mostrar molt satisfetes pel bon ambient que es va viure a la sala Històrica de la Patronal de Sant Quirze. També van agrair a l’ajuntament del poble i l’associació Cor de Carxofa la seva ajuda en l’organització; així com també a les entitats col·laboradores, el CSA La Impremta, l'Associació Cultural Trinxera de Galliners i la Cooperativa de Consum Galliners.






0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat