23 gener - Glosa Musicada - El Bar del C.A.T (Barcelona)

Foguerons de Sant Antoni a Gràcia

Dijous 23 de gener - 20 h - El Bar del C.A.T.


Degustació de productes de les Illes Balears
Presentarà l’acte Pere Tàpias

De totes les activitats que es duen a terme aquests dies, la degustació de productes de les Illes Balears, és la que més acceptació té. Quan un mallorquí, menorquí, eivissenc o formenterer surt de la “roqueta” enyora sempre el paisatge, la mar... però per damunt de tot anhela els gustos, els sabors dels menjars únics i exquisits de les nostres illes. Un eivissenc seguirà la flaire de la farigola i del flaó; un menorquí encalçarà el formatge, el xoriguer o la carn-i-xulla; un mallorquí, els botifarrons, la sobrassada, les herbes mallorquines... I tot això també forma part de la nostra manera de veure el món. Per això, aquí, porten una embosta del que tenen més sagrat les terres, un ventall de productes nostrats, que es mengen amb els ulls, molt abans que el gust generi quantitats immenses de saliva davant la seva presència. Aquesta és la seva cuina, que parla en la llengua amb la qual assaborim les meravelles de tots els països de parla catalana, una cuina que té el rerefons agermanat d’aquella Corona que ens va fer ciutadans lliures d’un món al qual miràvem des de la mateixa alçada. Diuen que “no hi ha temps que no torn!”, i l’esperançada il•lusió sempre ha esdevingut una bona companya de viatge. Salut i bon profit!

Un cop ha acabat el tast.

Glosada musicada amb Mateu Xurí i els germans Martorell. 


Glosa musicada ha aconseguit d'una manera fresca innovadora i autèntica i, sense deixar de mirar enrere les arrels, l'actualització de les gloses tradicionals de les Illes Balears. És a partir de la fusió i l'evolució que s’ha de mantenir viva la cultura popular. Per aquest motiu, els germans Martorell i en Mateu Xurí fusionen glosa i música, i entremesclen peces tradicionals i d'autor amb diferents instruments i tonades amb lletres inèdites. A més, mostren les distintes melodies que s'usen per glosar arreu de les illes. Són, en definitiva, tres persones plenes d'inquietuds que viuen i senten com puja la saba de les arrels per fruitar de bell nou cada dia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat