15 febrer - Taller de Lletres amb Josep Pedrals - Casal Despertaferro / Reus

Taller de Lletres, el 15 de febrer, per preparar el Carnaval

S’apropa el carnaval i, amb ell, retorna l’antiga i renovada pràctica de sortir al carrer a cantar cançons preparades per al moment que fan referència a persones i esdeveniments d’actualitat. Des de fa uns anys (i esperem que enguany també), diverses entitats organitzem el Cantaval, una cercavila on s’interpreten belles composicions obra d’anònims poetes del poble.

Aquest 2014, des de Carrutxa i en col·laboració amb el Casal, volem fer una aportació més i preparar el Cantaval amb aquest Taller de lletres, a càrrec de Josep Pedrals, que té com a objectiu general aprendre de lletra i concret elaborar, potser, unes cobles, corrandes o romanço per al proper Cantaval.

L’activitat començarà a les 10 del matí amb la rebuda dels assistents i continuarà, amb el retard que caracteritza la ciutat, amb una breu xerrada d’introducció històrica al costum de cantar cançons agravioses els darrers dies de Carnaval, documentat a Reus fa molts anys.

Després d’un cafetó, cap a les 11, començarà el taller.

Josep Pedrals és poeta i recitador, nascut a Barcelona l’any 1979. Des de 1997 es dedica a dur la poesia als escenarisi ha actuat arreu dels Països Catalans i per Europa, Àsia i Amèrica, en tot tipus de festivals i cicles. Ha estat premiat en diversos concursos de recitació, entre els quals l’internacional d’Osaka (2009).

Ha treballat en la poesia per a infants i adults (per als serveis educatius de la Generalitat de Catalunya, de la Fundació LaCaixa, Fundació ONCE...), dóna conferències i cursos sobre poètica, prosòdia i oralitat en escoles, instituts i universitats, i imparteix cursos de recitació i escenificació poètica...

Ha desenvolupat espais de poesia en ràdio i televisió i escrigué, durant més d’un any, un sonet cada dia al diari Ara. Actualment lidera el grup de pop irònic Els Nens Eutròfics, escrivint les cançons, cantant i tocant el clarinet. El juny de 2013, fou guardonat amb el premi Lletra d’Or al millor llibre publicat en català l’any anterior per El romanço d’Anna Tirant.

Un cop acabat el taller, hi haurà dinar a Taverna Despertaferro que, de ben segur, acabarà, com altres àpats, amb música i cançons.

El cost del taller (sense el dinar) és de 6 euros que podeu fer efectius en el moment de començar, prèvia inscripció enviant un missatge a correu@carrutxa.cat abans del 8 de febrer. Les places són limitades i us confirmarem la inscripció.

Taller de lletres
Casal Despertaferro. Sala d’actes
Dissabte 15 de febrer de 2014

A càrrec de Josep Pedrals
De 10 del matí a 2/4 de 2 de la tarda (dinar a la Taverna optatiu, amb llevant de taula i cançons)

Organitzen: Carrutxa i Casal Despertaferro


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat