11ª Trobada de Cantadors - 17-20 de Juliol a Espolla

L’estiu passat vam celebrar per primer cop la versió estiuenca de la Trobada de Cantadors, que des de feia nou anys se celebrava al poble cada gener, el cap de setmana anterior a la Fira de l’Oli.

Un any després hi tornem els mateixos: l’Associació Cultural la Fraternal Espollenca, Cor de Carxofa i l’Ajuntament d’Espolla. I ho fem amb el convenciment que el canvi ha obert un ventall de noves possibilitats. La primera: l’Escola d’Estiu de Glosa, enguany en la seva segona edició. Una aposta en creixement, que en aquesta convocatòria allarga un dia més la seva durada; i que ofereix per tant més activitats.

Entre l’Escola i la Trobada oferim tota mena de propostes obertes a la participació de qui tingui interès per allò que anomenem glosa o cançó improvisada.
Podeu venir el dimecres a la Conferència Inaugural amb en Ramon Solsona a les 5 de la tarda. O havent sopat, a la Nit de Ball de Jotes. Si ho preferiu, l’endemà quan sigui fosc projectem el documental Valencianes, Cant i militància popular al País Valencià. O potser voldreu aprofitar el divendres i participar, al vespre, de la mostra de Glosa Jove i, havent sopat, de la Glosa de Vins, on podreu descobrir  per les places del poble dels productes dels cellers locals.

L’endemà, el dissabte, hi ha convocat el combat per coronar el Rei o la Reina de les Nyacres. Serà una confrontació en dues parts. A la tarda es farà una preliminar oberta per fer la selecció dels qui optaran, a la nit, a la bóta de garnatxa i a la Corona durant un any. I per lligar la sessió de tarda amb la nocturna, el ja tradicional Sopar de Cantadors. Potser acabareu asseguts al costat de qui a darrera hora de la festa serà entronitzat.

Aquest sopar no només serveix per solucionar l’avituallament de tothom qui s’acosti a la festa, i per encomanar-nos dels aires de la glosa; sinó que també és una de les fórmules d’autofinançament de tot el seguit d’actes que es desgranen al llarg d'aquests quatre dies.

I és que des de la primera edició de la Trobada hem tingut un especial interès per generar els recursos que garanteixin la seva continuïtat. L’adquisició del got de la Trobada o de la copa de la Glosa de Vins, i la participació al Sopar de Cantadors,  contribueixen a cobrir un pressupost que procurem que sigui el més ajustat possible. Aquestes contribucions dels participants, així com la col·laboració d’entitats del poble i de la comarca com els Grallers d’Espolla, l’Associació de Joves, els cellers que participen a la Glosa de Vins i Salvem l’Empordà; ens permeten portar a terme un cop més la Trobada.

Amb elles i, especialment, amb la vostra participació tenim Escola i Trobada per estona!


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat