Escola d'estiu de glosa

La creixent popularització de la cançó improvisada en els darrers anys ha facilitat que cada vegada siguin més les persones que descobreixen la força lúdica, comunicativa i social d'aquest art, i cada vegada siguin més les persones que s'animen a practicar-lo. Així mateix la seva progressiva introducció al món educatiu posa en valor el seu alt potencial pedagògic, amb exponents tant reeixits com l'aparició i promoció del llibre Corrandescola, la participació de diversos instituts de parla catalana al Projecte Poesia Oral Improvisada del Programa ARCE durant aquest curs, i el recent Premi Baldiri Reixac a l’Escola Puig d’Arques de Cassà de la Selva.

Aquesta segona Escola d'Estiu de Glosa, immersa en la 11a Trobada de Cantadors d'Espolla, ofereix un marc immillorable de formació intensiva que donarà eines i millorarà les competències de tots els seus participants, tant si són persones que ja coneixen i practiquen la glosa a diferents nivells, com si són persones que s'hi apropen per primera vegada, i tant si són persones vinculades al món educatiu com si no ho són. Aprendre a glosar o augmentar la competència en fer-ho, i aprendre a ensenyar a glosar a partir d'una bona didàctica, són alguns dels objectius d'aquesta Escola d'Estiu: la glosa com a recurs pedagògic i lúdic.

L’Escola compta amb el reconeixement i el suport del Departament d'Ensenyament i s'oferta en el Pla de Formació Permanent del Departament d'Ensenyament. També és una de les activitats formatives d'aquest estiu del Campus de Cultura Popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

QUI SOM?

Cor de Carxofa som una associació de foment del glosat, que tenim com a objectiu la recuperació, la promoció i la difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia. En aquest web hi trobaràs tota mena d'informació sobre la glosa, activitats pròpies de Cor de Carxofa i també propostes d'altres entitats i grups.


Si et vols posar en contacte amb nosaltres:correu@cordecarxofa.cat